Kanser takip.com Ana sayfa Soru SorCevap OkuErken TeşhisHasta TakipKanser Bilgiİletişim

kanser takip.com

Kanser ve Beslenme


Kanser Forum


Akciğer Kanseri


Beyin Kanseri


Cilt Kanseri


Erkek Üreme Sistemi Kanserleri


Diğer Kanserler


Jinekolojik Kanserler


Bağırsak Kanseri Kolon - Rektum


Larinks Kanseri |Gırtlak - Boğaz|


Lenfoma

Lenf bezi kanseri


Meme Kanseri


Mide Kanseri


Prostat  Mesane Kanseri


Tiroid Kanseri

 

 

Bilinçsiz check up tehlikesi

   Kanser riskinin tüm dünya ile birlikte ülkemiz dede artması toplumu kanserden korunma yollarını araştırmasına neden oluyor. Kansere karşı tedbir almak isteyenler için uygulanan check up programları ise bilinçsiz bir şekilde uygulanırsa hastalığa karşı önlem almak için yetersiz kalıyor.

   Doktor ön muayenesi olmadan gelişi güzel olarak hazırlanan ve kişinin özelliklerini dikkate almadan uygulanan test programları sonuç vermekten çok uzak. Özelikle laboratuarların düzenlediği check up paketleri her yaştan hasta için aynı standart testleri içeriyor. Kişi bu testleri yaptırarak kendinin kansere karşı güvende olduğunu düşüyor ancak aslında bazı testleri gereksiz bazı testleri ise yeteriz yaptırmış oluyor.

   Sitemize gelen bir bilgi mailini burada paylaşmak istiyoruz. Bilinçsiz check up ın aslında tehlikeye davetiye çıkardığını bile gösteriyor.

Merhaba hocam , öncelikle böyle bir site için teşekkür ediyorum. Aslında benim bir sorun yok sadece derdimi dökmek istiyorum. Belki böylece içimdeki düğümlenmiş bir yarayı anlatıp herkese faydam olur. Ben babamı 2 ay önce bağırsak kanserinden kaybettim. Allah böyle yazmış diyoruz ne diyelim ama babam çok tedbirli biriydi. Hastalığından 6 ay önce check up yaptırmıştı. Onkoloji doktorumuza "biz daha önce check up yaptırdık neden orda çıkmadı ?" diye sorduğumuzda bizden check up ta yapılan tahlilleri istedi. Testleri gösterdiğimizde ise “ bağırsak kanseri için gerekli testler yapılmamış” dedi. Üstelik babamın babasında da bağırsak hastalığı olduğu için kesin yaptırılması gerekirmiş. Ama check up yaptırırken sadece gidip kan vermiş babam. Sonuçlara bakılmış. Yani biz aslında tedbir aldığımızı düşünürken aslında boşuna uğraşmışız. Diyeceğim o ki Allah istedikten sonra hiçbir şeyin önüne geçilmiyor ama burası Türkiye demekten de vazgeçemeyeceğiz sanırım.”

 

kansertakip.com uzmanlığı ile doğru check up  başvurusu
 

Ana sayfaya dön

 

 

 

 

 




 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soru sor  Cevap oku  Erken teşhis  Hasta takip  Kanser bilgi    İletişim   Forum    Kanser ve Beslenme

Son Gelişmeler     Uzman Görüşü      Makaleler      Tüm Haberler  

Kanser Tedavi Merkezleri     Resmi Kanser Kuruluşları

Yasal uyarı: Bu sitede yer alan bilgilerin izinsiz olarak kullanılması cezai sorumluluk getirecektir. Tüm hakları sahiplerine aittir.