Kanser takip.com Ana sayfa Soru SorCevap OkuErken TeşhisHasta TakipKanser Bilgiİletişim

kanser takip.com

Kanser ve Beslenme


Kanser Forum


Akciğer Kanseri


Beyin Kanseri


Cilt Kanseri


Erkek Üreme Sistemi Kanserleri


Diğer Kanserler


Jinekolojik Kanserler


Bağırsak Kanseri Kolon - Rektum


Larinks Kanseri |Gırtlak - Boğaz|


Lenfoma

Lenf bezi kanseri


Meme Kanseri


Mide Kanseri


Prostat  Mesane Kanseri


Tiroid Kanseri

 

 

                     Kanser tedavisinde multidisipliner yaklaşım

   Kanser tedavisinde başarının olmazsa olmaz şartı konuyla ilgili bölümler arasındaki iş birliğidir. Multidisipliner yaklaşım olarak adlandırdığımız bu iş birliği hasta için hayati önem taşımaktadır. Çünkü kanser tedavisinde planlama aşaması tüm tedavinin gidişatını değiştirmektedir. Hatalı ve eksik yaklaşımlarla başlanan tedaviler malesef geri dönüşü olmayan hayati sorunlara neden olabilmektedir.

Peki nedir bu multidisipliner yaklaşım ve hangi bölümlerden oluşturmaktadır ?

   Kanser şüphesi olan bir hasta henüz hiç bir tedavi başlamadan ilgili branş cerrahı, medikal onkoloji uzmanı ve radyasyon onkolojisi uzmanının ortak değerlendirmesi sürecinden mutlaka geçmelidir. Ancak bu şekilde sağlıklı bir tedavi planlaması yapılabilir.

   Ülkemizde en sık gördüğümüz hata kanser şüphesi olan hastanın onkoloji değerlendirmesi olmadan bir an önce ameliyat edilmesi isteğidir. Geç kalınmamak amacıyla yapılan bu tip cerrahiler günümüzde modern kanser tedavisinde terk edilmiştir.

   Günümüzde ameliyat öncesi bir çok kanser tedavisi ile tümörün küçültülmesi hedeflenmektedir. Ameliyat öncesi yapılan kemoterapi ve radyoterapi tedavileri ile tümör küçülebilmekte hatta tamamen ortadan kalkabilmektedir. Bunun sonucunda hem ameliyat kolaylaşmakta hem de tedavi şansı artmaktadır.

   Ameliyat öncesi yapılan tedaviler ile tümör küçülmekte böylece daha küçük ameliyatlar yapılabilmektedir. Bunun yanında tümörün tamamen temizleme ihtimali yükselmektedir. Yine bu iş birliği sayesinde kemoterapi ve radyoterapinin bir arada kullanıldığı tedaviler planlanabilmekte.

   Bu nedenle kanser tedavisini planlarken mutlaka multidisipliner olarak cerrah,medikal onkoloji uzmanı ve radyasyon onkolojisi uzmanından ortak görüş alınabileceği bir tedavi planı sağlanabilmeli.

Ana sayfaya dön


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soru sor  Cevap oku    Erken teşhis    Hasta takip    Kanser bilgi     İletişim     Kanser Forum    Kanser ve Beslenme    Kanser de Son Gelişmeler    Uzman Görüşü     

Makaleler (Kanser Hakkında Tüm Bilgiler)    Tüm Haberler   Kanser Tedavi Merkezleri    Resmi Kanser Kuruluşları  

Radyoterapi   Kemoterapi    Onkoloji   Check up ve kanser tarama     Online doktor   Check Up Kampanyası

Yasal uyarı: Bu sitede yer alan bilgilerin izinsiz olarak kullanılması cezai sorumluluk getirecektir. Tüm hakları sahiplerine aittir.