![]() |
Kefir |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Elçin ![]() Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12.Ekim.2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12.Ekim.2008 Saat 00:42 |
Tüm kanser hastalarina acil sifalar
Ben kefiri önermek istiyorum. Kedir özellikle orta asyada ölümsüzlük iksiri olarak geçermis. Zaten çok uzun süre yasamalarindan anlasiliyor faydasi. Saymakla bitmiyor özellikleri kansere karsida çok önemli etkili.
|
|
![]() |
|
olive79 ![]() Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12.Subat.2009 Konum: Hasta Yakini Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 29 |
![]() ![]() ![]() |
Kefiri bende kullaniyorum. Fakat marketlerde satilan kefirden degil. Plastik siselerde satilan kefirin içerisinde katki maddesi çok oldugu için kullanmiyorum. Kefir tanelerini ben misir çarsisindan temin ettim. Yapimi çok kolay ve içilebilir bir kivami var. Tip ki, yayik ayrani gibi... Yan etkisi olmayan saglik kaynagi kefiri bebekler bile kullanabiliyor. Kefir'i bilmeyen arkadaslarim için kefir ile alakali bilgiler yazdim. Vaktiniz olur okursaniz memnun olurum...
KEFIR NEDIR?
Kefir kültüre edilmis, birçok saglik unsuru içeren ayran benzeri bir içecektir. Kefirin anavatani Kafkaslardir. Ilk kez Bati Asya’ da Türkler tarafindan yapilan ve günümüzde pek çok ülkeye yayilan fermente bir süt ürünüdür. Kafkasyalilar kefiri su yerine içmekte ve gençlik iksiri olarak kullanmaktadirlar.Kefir eksi ve ferahlatici tadi ile ayrana, yogurtta bulunan maya ve bakterilerin bagirsak siteminde tutunma özelligi olan ‘probiyotik’ yapilari ile de yogurda benzemektedir. Kefirde dogal olarak yer alan bakteriler ve mayalarin simbiyotik etkilesimi sonucu olusan yapilar bu içecegin düzenli tüketilmesi durumunda saglik açisindan faydalar içermektedir. Degerli vitamin ve mineraller ile yüklenmistir, kolay sindirilebilir proteinler ve dogal antibiyotik özellikler içermektedir. Kefirde yer alan çok miktardaki yararli maya ve bakteriler, kültüre edilme isleminden sonra ortamda bulunan laktozun tamamina yakinini yapilarinda bulunan laktaz enzimi ile tüketirler. Böylece laktozu tolere edemeyen kisiler bu sekilde kefiri rahatça tüketirler. Kefir çok farkli sütler ile örnegin inek, keçi, koyun, hindistancevizi, pirinç ya da soya sütleri ile yapilabilir. Yapisal olan mukoz benzeri özelligi, sindirim sisteminde yararli bakterilerin kolonizasyonunu kolaylastirir. KEFIR'IN FAYDALARI...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |