www.kansertakip.com Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası >Genel Saglik Forumu >Kanserden Korunmak
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kefir

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Elçin Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 12.Ekim.2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
  Alıntı Elçin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kefir
    Gönderim Zamanı: 12.Ekim.2008 Saat 00:42
Tüm kanser hastalarina acil sifalar
 
Ben kefiri önermek istiyorum. Kedir özellikle orta asyada ölümsüzlük iksiri olarak geçermis. Zaten çok uzun süre yasamalarindan anlasiliyor faydasi. Saymakla bitmiyor özellikleri kansere karsida çok önemli etkili.
Yukarı Dön
olive79 Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 12.Subat.2009
Konum: Hasta Yakini
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 29
  Alıntı olive79 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20.Mayis.2009 Saat 09:46
Kefiri bende kullaniyorum. Fakat marketlerde satilan kefirden degil. Plastik siselerde satilan kefirin içerisinde katki maddesi çok oldugu için kullanmiyorum. Kefir tanelerini ben misir çarsisindan temin ettim. Yapimi çok kolay ve içilebilir bir kivami var. Tip ki, yayik ayrani gibi... Yan etkisi olmayan saglik kaynagi kefiri bebekler bile kullanabiliyor. Kefir'i bilmeyen arkadaslarim için kefir ile alakali bilgiler yazdim. Vaktiniz olur okursaniz memnun olurum...
 
KEFIR NEDIR?

Kefir kültüre edilmis, birçok saglik unsuru içeren ayran benzeri bir içecektir. Kefirin anavatani Kafkaslardir. Ilk kez Bati Asya’ da Türkler tarafindan yapilan ve günümüzde pek çok ülkeye yayilan fermente bir süt ürünüdür. Kafkasyalilar kefiri su yerine içmekte ve gençlik iksiri olarak kullanmaktadirlar.Kefir eksi ve ferahlatici tadi ile ayrana, yogurtta bulunan maya ve bakterilerin bagirsak siteminde tutunma özelligi olan ‘probiyotik’ yapilari ile de yogurda benzemektedir. Kefirde dogal olarak yer alan bakteriler ve mayalarin simbiyotik etkilesimi sonucu olusan yapilar bu içecegin düzenli tüketilmesi durumunda saglik açisindan faydalar içermektedir. Degerli vitamin ve mineraller ile yüklenmistir, kolay sindirilebilir proteinler ve dogal antibiyotik özellikler içermektedir.

Kefirde yer alan çok miktardaki yararli maya ve bakteriler, kültüre edilme isleminden sonra ortamda bulunan laktozun tamamina yakinini yapilarinda bulunan laktaz enzimi ile tüketirler. Böylece laktozu tolere edemeyen kisiler bu sekilde kefiri rahatça tüketirler.

Kefir çok farkli sütler ile örnegin inek, keçi, koyun, hindistancevizi, pirinç ya da soya sütleri ile yapilabilir. Yapisal olan mukoz benzeri özelligi, sindirim sisteminde yararli bakterilerin kolonizasyonunu kolaylastirir.

KEFIR'IN FAYDALARI...

  • Bagirsaklardaki maddelerin küresellesmesini önler
  • Beyine enerji verir ve zihinsel gelisimi saglar
  • Kansere karsi koruyucu ve kanseri geciktirici etkisi vardir
  • Yüksek tansiyonu giderir
  • Kolesterolü düsürür
  • Damar sertligini giderir
  • Kemik erimesini önler
  • Bronsit ve astim nöbetlerini azaltir
  • Kansizligi ve kan bozuklugunu giderir
  • Mikrobik enfeksiyonlara karsi direnci arttirir
  • Egzama ve alerjilerde faydalidir
  • Idrar yolu iltihaplarini tedavi eder
  • Idrari sulandirir
  • Karaciger bozuklugunu tedavi eder
  • Mide ve bagirsak salgilarini arttirip hazmi kolaylastirir
    Bagirsak hareketlerini hizlandirir
  • Mide ve bagirsak rahatsizliklarina iyi gelir
  • Bagisiklik sistemini kuvvetlendirir...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50
Powered by Web Wiz Forums Free Express Edition
Copyright ©2001-2008 Web Wiz