Soru SorCevap OkuErken TeşhisHasta TakipKanser BilgiKanser ve Beslenmeİletişim

Soru:

merhabalar babam 70 yaşında ve bundan 2 sene önce(2006) kolon kanserine yakalandı bağırsagın uç kısmından 25 cm içerdeydi ve ameliyatla alındı ancak bu sırada karaciğerde bir tane boşluk vardı doktorlar herhangi bir risk taşımadıgını söylediler ve sadece kis oldugunu söylediler.1 sene(2007) sonra bu hastalıktan kurtuldu ve bagırsak tekrar içeri alındı. hastalık bundan 1 ay önce tekrar nüks etti ancak bu sefer karaciğerde o kislerden 1 yerine 3 tane oldu ve sırt kemiğinde tümör gözlendi.bundan sonraki işlem kemoterapi ve ışın tedavisi olarak belirlendi ve tümörün alınması için küçülmesini bekleyeceklerini söylediler. Durum bundan ibaret demek istediğim şu ki kemoterapi ve ışın tedavisinin herhangi bir yararı olurmu ve diğer taraftan kemiğe sıçraması tüm vücudu yavaş yavaş saracagı anlamına mı gelir.lütfen kemiğe şıçramasının etkilerini söylermisiniz? Teşekkürler


Kansertakip.com:

Merhaba, hastalık sıçrama yaptıktan sonra riskin arttığı bir gerçektir. Ancak bağırsak kanserlerinde sıçramalar kontrol altına alınabilir. Kemoterapi ve radyoterapinin tabi ki yararı olacaktır. Önemli olan hastanın tedaviye vereceği yanıttır. Tedavileri yaptırıp sonuçları beklemek gerekir. Geçmiş olsun.

Ana Sayfa