Soru SorCevap OkuErken TeşhisHasta TakipKanser BilgiKanser ve Beslenmeİletişim

Soru:

Merhaba. Yaklaşık 5 yıldır kanser hastasıyım. İlk göğsümde çıkan kitle alındı daha sonra sonuç kötü çıkınca sağ göğsüm alındı kemoterapi görmeye başladım 6 seans kemoterapiden sonra 3 kez aynı yerde metastas yaptı ve küçük ameliyatlar olarak alındı. Son ameliyatımda koltuk altım oldukça kazındı ışın tedavisi gördüm, Bir yıl sonra sağ kolum dayanılmayacak şekilde ağrı yapmaya başladı.Kontrollerimde kanım iyi çıkıyordu ameliyattan dolayı kaynaklandığını söylediler. Sürekli ağrı kesici ve kas gevşetici verildi. Ağrılarım devam edince başka bir doktora gittim. Pet çekildi ve sonuç olarak "HER İKİ AKCİĞERDE EN BELİRGİNLERİ SAĞ AKCİĞER ÜST LOB PASTERİOR VE ALT LOB PASTEROBAZAL SEGMENTE OLMAK ÜZERE MULTİPLE METASTATİK NODÜL SAĞ HİLER SAĞ İNTRAPULMONER SUPBKARİNAL VE PARAÖZEFAGİAL LENF NOTLARINDA METASTAZ SAĞ HEMİTORAKSTA PEKTORAL KAS LOJUNA YERLEŞİMLİ HAFİF HİPERMETABOLİK GÖRÜNÜM BULGU ÖNCELİKLE POSTOP/POSTRT ENFLAMATUAR DEĞİŞİKLİKLER LEHİNE DEĞERLENDİRİLMİŞTİR. ANCAK NÜKS KESİN OLARAK EKARTE EDİLEMEZ." diye bir sonuç aldım "XELODA" kullanmaya başladım.İkinci haftadayım. Son çıkan kan sonucumda "CA 15-3 60.31" olduğu görüldü.Diğer sonuçlarım normaldi.Kolumun ağrısı hala geçmedi özellikle sormak istediğim akciğere metastaz olması beni çok endişelendiriyor. Bu durumun ileriki aşamaları ne olabilir? Daha kötü günler bu sefer akciğerimden dolayı beni bekliyor olabilir mi? Sorumu vakit ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim.Cevaplarsanız çok mutlu olurum. İyi günler...


Kansertakip.com:

Merhaba,  kol ağrısı genelde koltuk altı temizlenen hastalarda eğer radyoterapide alınmışsa görülebilen bir durum. Bu en sık olarak ödem ve kolu yanlış kullanmaya bağlı olarak ortaya çıkar. Ancak asıl sorun şuanda akciğerlerde ve buna yoğunlaşmak gerekir. Akciğere sıçrama olması tablodaki riski maalesef artırmaktadır. Ancak meme kanserinde diğer kanser türlerinden farklı olarak metastazlar tedavilere iyi yanıt verebilmektedir. İler ki aşamalarda neler olacağını bekleyip görmek gerekir. Şuandan yapılacak her yorum erken olur. Dirençli bir psikoloji ve tedaviye iyi yanıt ile tablo zamanla olumlu şekle bürünebilir.Geçmiş olsun.

Ana Sayfa