Soru SorCevap OkuErken TeşhisHasta TakipKanser BilgiKanser ve Beslenmeİletişim

Soru:

MERHABA SİZE DAHA EVVEL BİRÇOK DEFA YAZDIM.ANNEM TAŞLI YÜZÜK HÜCRELİ MİDE KANSERİ(EVRE 4).4. KÜR KEMOTERAPİ ALDI 3. KÜR BİTTİĞİNDE ULTRASON İSTEDİLER ÇEKTİRDİK DOKTOR HİÇBİRŞEY GÖRÜNMÜYOR İYİ GÖRÜNÜYOR DEDİ SADECE MİDENİN DAHA OLUŞAMADIĞINI SÖYLEDİ(HEPSİ ALINMIŞTI).BENİM ANLAMADIĞIM ULTRASON İYİ BİR SONUÇ VERMEZ DİYE BİLDİĞİMDEN NEDEN TOMOGR.İSTEMEDİKLERİ.6 KÜR BİTİNCE İSTEYECEKLERMİŞ.ACABA BEN Mİ YANLIŞ BİLİYORUM YANİ ULTRASONDA DA YAYILMA OLUP OLMADIĞI NET BİR ŞEKİLDE GÖRÜLEBİLİYOR MU?BİR DE AMELİYAT SONRASI DOKTORLAR SADECE LENFLERDEN BİRAZ TEMİZLEME YAPTIKLARINI AMA BAŞKA YAYILIM OLMADIĞINI SÖYLEMİŞLERDİ.FAKAT AMELYT. SONRASI AKCİĞERDE GÖRÜLMÜŞ. YANİ SIÇRAMA DAHA SONRA GERÇEKLEŞTİĞİNDEN ŞANSI BİRAZ DAHA FAZLA OLABİLİR Mİ?EĞER HERŞEY KÖTÜ GİTSEYDİ ULTRASONDA DA GÖRÜLEBİLİR MİYDİ? TEŞEKKÜR EDERİM


Kansertakip.com:

Merhaba, mide bölgesindeki tekrarlamayı en iyi tomografi gösterir. Ancak tedavi sırasında tekrarlama olma şansı zayıf. Bu nedenle ultarason ile karaciğer ve bölgesel lenf bezelerinin durumu değerlendirilebilir. Tabi en doğru olan yöntemi dosyanızı bilen doktorunuz tayin edecektir. Sıçramanın ne zaman olduğu çok önemli değil. Sıçrama olması riski yükseltmektedir.Geçmiş olsun.

Ana Sayfa