Soru SorCevap OkuErken TeşhisHasta TakipKanser BilgiKanser ve Beslenmeİletişim

Soru:

ıyı gunler.annem 17 kasımda yumurtalık kanserı teshısıyle amelıyat oldu ve rahmı,yumurtlıkları ve lenf bezlerı alındı.4 aralık da kemoterapı almaya basladı.kemoterapı oncesı yapılan tahlılde degerlerı

HEMOGRAM

WBC 6.3 K/uL 4.0 - 11.0

RBC 4.81 M/uL 3.80 - 6.50

HGB 13.0 g/dL 11.5 - 18.0

HCT 39.2 37 - 50

MCV 81.5 fL 76 - 96

MCH 27.0 pg 27 - 32

MCHC 33.0 g/dL 30 - 35

RDW 17.1 8 - 18

PLT 340 K/uL 150 - 400

MPV 8.3 fL 8.0 - 12.0

-

LYM 1.3 L K/uL 1.5 - 4.00

MONO 0.4 K/uL 0.0 - 0.8

NEU 4.5 K/uL 2.0 - 7.5

EOS 0.1 K/uL 0.0 - 0.4

BASO 0.1 K/uL 0.0 - 0.1

LYM 21.2 20 - 45

MONO 6.0 0 - 10

NEU 70.8 40 - 75

EOS 1.1 0 - 6

BASO 0.9 0 - 1

İdrar Biyokimyası

Kimyasal Analiz

PROTEİN neg

BILIRUBİN neg

UROBILINOJEN norm

KETON neg

Ascorbic Asid 20 mg/dl

GLUKOZ norm

ERİTROSİT neg

PH 7

NIT neg

LEU neg

Spesifik Gravite 1.01

Mikroskopik Analiz

Yorum

Eritrosit 8.8 H p/HPF 0.0 - 1.0

Lokösit 10.2 H p/HPF 0.0 - 3

Genel Kristal 0 p/HPF 0.0 - 2

Kalsiyum Okzalat (Dihidrat) 0 p/HPF 0.0 - 2

Kalsiyum Okzalat (Monohidrat) 0 p/HPF 0.0 - 2

Triple Fosfat Kristali 0.1 p/HPF 0 - 2

Ürik Asit Kristali 0 p/HPF 0 - 2

Hyalen Silendir 0.1 p/HPF 0 - 1

Maya 0 p/HPF 0.0 - 2.0

Yassı Epitel 1.1 p/HPF 0.0 - 2

Bakteri 30.3 H p/HPF 0.0 - 30.0

bugun tekrar tahlıl yaptırdık kacacıger enzımlerı ve bobrek fonksıyonları normal cıktı fakat

wbc degerı_2.7K/uL

HCT degeri_36.7

MCH_degerı_ 25.1Pg

LYM degerı_ 1.0K/uL

NEU degerı_ 1.5K/uL

normal degıl.dıger degerlerı de normal cıktı hemogramda.wbc degeri asırı dustu ne yapmamız gerekır.kemoterapıye 4 un altında oluursa devam edemıyecek galıba.ne yapabılırız.kemoterapıyı 21 gunde 1alıyor.


Kansertakip.com:

Merhaba, yazdığınız değerleriniz çok düşük değil. Ancak takip edilmesi gerekir. Kemoterapi sonrası bir miktar düşüş beklenir. Bu nedenle tedavi olduğunuz bölümde kontrol olun. Geçmiş olsun.

Ana Sayfa